Греъм Бонам-Картър е бил условно освободенБритански бизнесмен, заподозрян от американското правосъдие,

...
Греъм Бонам-Картър е бил условно освободенБритански бизнесмен, заподозрян от американското правосъдие,
Коментари Харесай

Арестуваха британски бизнесмен по подозрение, че е помагал на руски олигарх да избегне санкции

Греъм Бонам-Картър е бил условно освободен

Британски предприемач, обвинен от американското правораздаване, че е оказал помощ на съветския олигарх Олег Дерипаска да избегне наказания, бе задържан и малко по-късни освободен, заяви английската организация за битка с проведената престъпност (NEC), предаде БГНЕС.

След искане за изгонване от Съединените щати Греъм Бонам-Картър беше арестуван по съмнения, че е оказал помощ на Олег Дерипаска да укрие собствеността върху няколко недвижими парцели. След това той е бил условно освободен.

В изказване Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се споделя, че Вашингтон ще изиска изгонването му във връзка със глобите от 2018 година против Дерипаска, съдружник на съветския президент Владимир Путин и създател на алуминиевия колос „ Русал “. 62-годишният Греъм Бонам-Картър е обвинен, че е обвързван с 52-годишния олигарх, който е глобен както в Съединени американски щати, по този начин и в Обединеното кралство, посредством недвижими парцели в двете страни, чиято благосъстоятелност е скрита с помощта на компании, регистрирани на английските Вирджински острови или други отвъдморски територии.

Британският предприемач е упрекнат в Съединените щати и в нарушаване на закона за глобите, свързани със обстановката в Украйна. Два парцела на Дерипаска в Лондон са включени в активите, замразени от глобите - имение и офис в първокласни квартали, оценени на обща стойност над 50 млн. лири стерлинги.

Олег Дерипаска бе упрекнат в края на септември от американските съдилища дружно с приятелката си и още двама души за това, че са изготвили проект за приемане на американско поданство за двете си деца в нарушаване на глобите, наложени от Щатите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР